Ost & skinkfylld schnitzel med ugnsstekt potatis



4 skinkschnitzlar
4 skivor rökt skinka
8 skivor cheddar/västerbottenost (eller annan smakrik ost)
1 ägg
ströbröd
mjöl
salt
vitpeppar
tandpetare



Banka ut schnitzlarna och salta en aning på dem. Lägg en skiva ost, skinka och ytterligare en ostskiva på varje schnitzel, vik dubbelt och fäst med tandpetare. Vispa ägget och tillsätt lite salt och vitppepar. Doppa schnitzlarna i  först mjöl sen äggblandningen och sist i ströbröd. Stek dem i panna ca fem minuter på varje sida (beror på tjocklek)

10 potatisar
olja
ca 1 dl vatten
kalvfond
vitlök
peppar
lite ost att toppa med

Skala och dela potatisen. Lägg i ugnsform, häll i olja, blanda kalvfond och vatten och häll i. Pressa i vitlök, peppra en aning och blanda väl. Toppa med riven ost, in i ugnen på 225 grader i runt 45 minuter. (Se till att de inte blir torrt och rör eventuellt om potatisen)

RSS 2.0
Matbloggstoppen