Grillad ryggbiff och potatis provencale
Potatis:
Potatis
Olja
Knappt 1 dl vatten + Kalvfond
Smör
Vitlök
Skiva potatisen i tunna skivor (smidigt med matberedare) Lägg i långpanna och häll över olja, blanda med händerna och sprid ut över plåten.
In i ugnen på 225 grader i ca 30 min. Blanda vatten och kalvfond, häll över och låt gotta sig i ugnen. Sist men inte minst, klicka över vitlökssmöret och låt de smälta.
Grillad ryggbiff, sås och sallad till de. SJUKT gott :)
Smarriga såsen:
2 dl creme frachie
Sweetchilisås efter smak
2 finhackade soltorkade tomater
Grovmalen svartpeppar
Salt
Kommentarer
Postat av: Peter
hur mycket kalvfond ska man använda?
Postat av: Thord
Tips: Jag gjorde i långpanna och tog då 2 dl vatten, läste på flaskan med kalvfond och räknade om mängden fond i förhållande till vattnet + ca 0,25 dl extra fond
Postat av: Veronica
Bättre sent än aldrig! :D
Jag vet inte riktigt och de behöver inte va så exakt, blir nog lite olika. Men knappt 1 dl vatten + kalvfond så de blir 1 dl. (sen kan man alltid blanda lite mer om man tycker de behövs, så de inte blir torrt)
Trackback