Grillad ryggbiff och potatis provencale



Potatis:

Potatis
Olja
Knappt 1 dl vatten + Kalvfond
Smör
Vitlök

Skiva potatisen i tunna skivor (smidigt med matberedare) Lägg i långpanna och häll över olja, blanda med händerna och sprid ut över plåten.
In i ugnen på 225 grader i ca 30 min. Blanda vatten och kalvfond, häll över och låt gotta sig i ugnen. Sist men inte minst, klicka över vitlökssmöret och låt de smälta.

Grillad ryggbiff, sås och sallad till de. SJUKT gott :)

Smarriga såsen:

2 dl creme frachie
Sweetchilisås efter smak
2 finhackade soltorkade tomater
Grovmalen svartpeppar
Salt

Kommentarer
Postat av: Peter

hur mycket kalvfond ska man använda?

2012-01-20 @ 13:42:01
Postat av: Thord

Tips: Jag gjorde i långpanna och tog då 2 dl vatten, läste på flaskan med kalvfond och räknade om mängden fond i förhållande till vattnet + ca 0,25 dl extra fond

2012-03-09 @ 16:53:16
Postat av: Veronica

Bättre sent än aldrig! :D

Jag vet inte riktigt och de behöver inte va så exakt, blir nog lite olika. Men knappt 1 dl vatten + kalvfond så de blir 1 dl. (sen kan man alltid blanda lite mer om man tycker de behövs, så de inte blir torrt)

2012-04-07 @ 12:21:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen