Lasagne
Köttfärssås:
500 gram köttfärs
Nästan 2 dl matlagningsgrädde
Drygt 250 g passerade tomater
Tomatpuré
En skvätt ketchup
Ca 1 dl vitt vin
1-2 vitlöksklyftor
1 buljong
Lite riven permesanost
Salt
Svartpeppar
Oregano
Basilika
Timjan
Stek köttfärsen och pressa i vitlöken. Häll på resten av kryddorna, tomatpuré och buljongen. Häll på grädden, passerade tomater och vinet. Riv ner lite permesanost. Låt puttra och smaka av!
Ostsås:
7 dl mjölk
5 msk mjöl
75g smör
Drygt 2 dl ost
Permesanost
Malen muskot
Peppar
Salt
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-10 min. Rör då och då så det inte bränner.
Tillsätt osten och smaka av med salt och kryddor.
Varva lasagneplattor, köttfärssås och ostsås. Avsluta med ostsås och lite extra permesan på.
Kommentarer
Trackback