Minibiskvier med daim



Ca 20 minibiskvier

Botten:
150 g mandelmassa
½ dl socker
1 äggvita



Spritsa på bakplåtspapper. Ca 3x3 cm i diameter.

Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10 min.



Fyllning:

1
äggvita
1.5 1 ½ dl strösocker
1 En halv vaniljstång
1 1 st nypa salt
0.5 0.5 st citron, saften
250 200g smör
125 125g mörk choklad 55%
Finhackad daim/daimkulor


Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.
Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.

Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.
Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.

Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.




Spritsa eller bred på



Extra daim skadar aldrig! ^^



Doppa i mörk choklad
Ca 100g







Smaskigt blev de! O massa bilder :)






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen