Minibiskvier med daim
Ca 20 minibiskvier
Botten:
150 g mandelmassa
½ dl socker
1 äggvita
Spritsa på bakplåtspapper. Ca 3x3 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10 min.
Fyllning:
1 äggvita
1 ½ dl strösocker
En halv vaniljstång
1 st nypa salt
0.5 st citron, saften
200g smör
125g mörk choklad 55%
Finhackad daim/daimkulor
Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.
Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.
Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.
Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.
Spritsa eller bred på
Extra daim skadar aldrig! ^^
Doppa i mörk choklad
Ca 100g
Smaskigt blev de! O massa bilder :)
Kommentarer
Trackback